Studieaanbod

Wetenschappelijk-technische studierichtingen

Deze TSO-studierichtingen bieden een goede basis voor hogere studies, het zijn doorstromingsrichtingen. Er wordt veel belang gehecht aan algemene vakken, wiskunde en wetenschappen zijn hoofdvakken.

De theorie van de technische vakken wordt toegepast in labo’s. Deze leerlingen leren meewerken aan de verbetering van een productieproces, wetenschappelijke onderzoek uitvoeren, leiding geven, enz…

Bekijk de roosters

 

Praktisch-technische studierichtingen

Deze TSO-studierichtingen maken van de leerling een goede vakman, bekwaam om zelfstandig te kunnen meedraaien in een productieproces. Zowel algemene vakken als theoretische kennis blijven belangrijk. Dit wordt aangevuld met voldoende praktijk waarin de nodige vaardigheden geoefend worden. De gemotiveerde leerling kan op het einde van de cyclus nog kiezen voor hogere studies.

Bekijk de roosters

 

Beroepsrichtingen

In de BSO-studierichtingen komen de praktijkvakken meer op de voorgrond, wat niet wil zeggen dat algemene vorming en theoretische achtergrond achterwege worden gelaten. Deze leerling leert een beroep aan, de ideale stap naar waardevol medewerker of naar zelfstandig ondernemer. Een 7de specialisatiejaar leidt naar een diploma secundair onderwijs.

Bekijk de roosters