Onthaalmomenten

Onthaaldag/kennismaking

 

De eerstejaarsleerlingen hebben een onthaaldag op dinsdag 31 augustus 2021.

We verwelkomen jullie om 9u op onze school. Om 12.30u eindigt onze dag.

De leerlingen krijgen dan de kans om kennis te maken met de nieuwe klasgenoten, het klaslokaal en de klastitularis. Nadien gaan we op ontdekkingstocht binnen de school. De leerlingen krijgen dan alle nodige informatie die ze moeten weten om op 1 september vol vertrouwen de schoolpoort binnen te stappen.

Men dient wel een extra tas of rugzak mee te brengen indien men schoolbenodigdheden heeft besteld. Breng zeker een mondmasker mee. Zo houden we het samen veilig. Gelieve rekening te houden met de weersverwachtingen (bij regenweer een regenjas of paraplu voorzien, …).

-> De schoolboeken kunnen vanaf 21 juni online besteld worden via www.studieshop.be

Ouders krijgen tijdens deze voormiddag de kans om een workshop Smartschool te volgen. Smartschool is een elektronische leeromgeving voor leerlingen en leerkrachten in onze school. Alle interne communicatie gaat via dit digitaal schoolplatform.

Indien u nog niet ingeschreven bent voor de workshop (dit werd bevraagd in het inschrijvingsformulier), kan je dit alsnog doen door je in te schrijven via deze link: https://bit.ly/3qjYLNW.

U ontvangt op voorhand alle aanmeldgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) van uw Smartschool-account. Tijdens de workshop krijgt u hulp bij het installeren van de Smartschool-app en het aanmelden. Er wordt stap voor stap geprojecteerd wat u moet doen. Nadien krijgt u de kans om een workshop bij te wonen over het gebruik van Smartschool.

Onthaalweek

Via de onthaalweek zorgen we ervoor dat de eerstejaarsleerlingen een aangename en vlotte start kunnen maken. Voor hen is letterlijk alles nieuw: nieuwe gebouwen, nieuwe leerkrachten, nieuwe klasgenoten, grote speelplaats, nieuwe regels, … .
Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn de eerstejaarsleerlingen de eerste 3 dagen bijna uitsluitend bij de klastitularis. Tijdens de onthaalweek is er een aangepast programma en wordt er gewerkt met een onthaalbrochure waarin antwoorden te vinden zijn op de volgende vragen:

  • Speelplaats: op welke speelplaats moeten we staan voor welk vak?
  • Waar neem ik de bus?
  • Waar plaats ik mijn fiets?
  • Hoe ziet mijn lessenrooster er uit?
  • Hoe maak ik mijn boekentas?

Ook dit mag je verwachten:

  • 1ste les praktijk.
  • Kennismaking met klasgenoten en titularis.
  • Kennismaking met smartschool/office 365.