SCHOOL VOOR WETENSCHAP EN TECHNIEK

Search

Brent Simons behaalt 4de plaats

In het Waalse Ciney vond op 13, 14 en 15 november WorldSkills Belgium plaats. Brent Simons, die momenteel in het 7de jaar verwarmingsinstallatie (7BVI) zit, behaalde een mooie vierde plaats in de categorie sanitair installateur.

Onder begeleiding van zijn gemotiveerde leerkracht Koen Maes bereidde hij zich voor op de proef. Met 19 jaar was Brent de jongste deelnemer binnen zijn discipline. Hij nam het in de finale op tegen vijf andere deelnemers. Gedurende 3 dagen van 8 werkuren werkten ze individueel aan het installeren van een volledige badkamer. Jawel, je leest het goed, geen simpele opdracht!  Wij zijn gigantisch trots op Brent zijn prestaties en zijn welverdiende 4de plaats!

Wist je dat er nog VITO-volk rondliep op dit Belgisch kampioenschap? Marc Veltmans, leerkracht hout, was samen met oud-leerling Robbe Meyvis ter plaatse als jurylid voor het vakgebied ‘hout’.  Robbe ken je vast nog wel. Hij mocht in een vorige editie WorldSkills Belgium het bovenste schavotje innemen als deelnemer voor de categorie ‘hout’. 

Dit leuke nieuws kan je ook nalezen in de krant. Lees het artikel van GVA/Nieuwsblad of HLN hier.