SCHOOL VOOR WETENSCHAP EN TECHNIEK

Search

Visie

Video afspelen

Opvoedingsproject

Als katholieke school voor wetenschap en techniek werken wij mee aan de opvoeding en de ontwikkeling van jongeren.

We willen je dan ook helpen groeien tot een unieke mens.

Daarom moet elke jongere in VITO zichzelf kunnen zijn. Dit willen we waarmaken via drie belangrijke punten:

  • Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

We helpen je om je eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen, waarbij we met positieve kijk zoeken naar jouw plaats in de wereld. Ook moedigen we je aan om je in te zetten voor mens, dier en milieu. Daarnaast helpen de verschillende sport- en cultuuractiviteiten jezelf verder te ontplooien.

  • Respect: een zorg voor en van iedereen

Wij vinden het belangrijk om zorg te dragen voor elkaar en respect te hebben voor jezelf, de anderen, de school en de omgeving. Elke jongere heeft hierbij recht op een eigen mening en stijl binnen een veilige en aangename omgeving. Dit kan enkel door duidelijke regels en afspraken en in goed overleg met leerling, ouders en de school. We willen dan ook dat iedereen zich goed voelt. Zo werken we als school mee aan jouw geluk. Als je hierbij hulp nodig hebt, staan we klaar om je te helpen.

  • Bij VITO leer je doen en denken

Ons team blijft leren om de nieuwste technieken en kennis aan je door te geven. We bereiden je voor op verdere studies of je krijgt een opleiding tot bekwame vakmens. Dit doe je in een goede verhouding tussen theorie en praktijk en zoveel mogelijk in levensechte oefeningen.

Samen met je ouders, de bedrijfswereld en je leerkrachten willen we je alle kansen geven om te groeien tot een positieve jongere in een goede leeromgeving.

We laten je leren en ontdekken door gebruik te maken van je hoofd, handen en hart.