SCHOOL VOOR WETENSCHAP EN TECHNIEK

Search

Zorg

Leerlingenbegeleiding

Op VITO staat een team van mensen klaar die er samen over waken dat onze leerlingen zich goed voelen op school en zich goed gedragen. 

In de eerste plaats zijn er de leerkrachten en de klastitularis bij wie een leerling terecht kan met vragen of problemen.

Daarnaast hebben wij een sterk uitgebouwde cel leerlingenbegeleiding met een aantal mensen die ieder gespecialiseerd zijn in een bepaald vakgebied.

Op het leerlingensecretariaat kunnen onze leerlingen terecht voor alle praktische informatie.

Voorleessoftware Sprint

Wij maken gebruik van ondersteunende software (Sprint). Deze software biedt hulp aan leerlingen met leerproblemen of anderstalige leerlingen. De software kan ingezet worden om teksten en toetsen te laten voorlezen en ze in te vullen, maar kan bijvoorbeeld ook ingezet worden bij het aanleren van vreemde talen. Om van deze software gebruik te kunnen maken, moet u beschikken over een attest voor dyslexie/dysorthografie/dyspraxie of een ADIBib-attest (via CLB). U kan dit nalezen op volgende website ( https://www.adibib.be/aanbod/voor-wie ). Ook de aankoop van de papieren boeken blijft verplicht. 

Via de website adibib.be vraag je zelf het programma aan en je installeert dit op de laptop van uw zoon/dochter. Hoe dit moet, zie je in dit filmpje (https://youtu.be/l0qSVwzXYCo).

Digitale leerboeken van uitgeverijen bestel je zelf via adibib.be. Hoe dit moet, zie je in dit filmpje (https://youtu.be/VMfEOaHaJcc).

Bij problemen kan je terecht op de infoavond voor de ouders of tijdens de infosessies voor de leerlingen.