SCHOOL VOOR STEM EN LAND- & TUINBOUW

Eerste schooldag

September

Eerstejaarsleerlingen

Onthaaldag

De eerstejaarsleerlingen hebben een onthaaldag op woensdag 31 augustus 2022.

We verwelkomen jullie om 9u op onze school. Om 12.30u eindigt onze dag.

De leerlingen krijgen dan de kans om kennis te maken met de nieuwe klasgenoten, het klaslokaal en de klastitularis. Nadien gaan ze op ontdekkingstocht binnen de school. De leerlingen krijgen dan alle nodige informatie die ze moeten weten om op 1 september vol vertrouwen de schoolpoort binnen te stappen.

Men dient wel een extra tas of rugzak mee te brengen indien men schoolbenodigdheden heeft besteld. Breng zeker een mondmasker mee. Zo houden we het samen veilig. Gelieve rekening te houden met de weersverwachtingen (bij regenweer een regenjas of paraplu voorzien, …).

De schoolboeken kunnen vanaf 21 juni online besteld worden via www.studieshop.be

Ouders krijgen tijdens deze voormiddag de kans om een workshop Smartschool te volgen. Smartschool is een elektronische leeromgeving voor leerlingen en leerkrachten in onze school. Alle interne communicatie gaat via dit digitaal schoolplatform.

Indien u nog niet ingeschreven bent voor de workshop (dit werd bevraagd in het inschrijvingsformulier), kan je dit alsnog doen door je in te schrijven via deze onderstaande knop:

Voor Smartschool ontvangt u op voorhand alle aanmeldgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord). Tijdens de workshop krijgt u hulp bij het installeren van de Smartschool-app en het aanmelden. Er wordt stap voor stap geprojecteerd wat u moet doen. Nadien krijgt u de kans om een workshop bij te wonen over het gebruik van Smartschool.

Onthaalweek

Tijdens de eerste schoolweek, de zgn. onthaalweek, zorgen we ervoor dat de eerstejaarsleerlingen een aangename en vlotte start kunnen maken. Voor hen is letterlijk alles nieuw: nieuwe gebouwen, nieuwe leerkrachten, nieuwe klasgenoten, grote speelplaats, nieuwe regels, … .
Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn de eerstejaarsleerlingen de eerste 3 dagen bijna uitsluitend bij de klastitularis. Tijdens de onthaalweek is er een aangepast programma en wordt er gewerkt met een onthaalbrochure waarin antwoorden te vinden zijn op de volgende vragen:

  • Speelplaats: op welke speelplaats moeten we staan voor welk vak?
  • Waar neem ik de bus?
  • Waar plaats ik mijn fiets?
  • Hoe ziet mijn lessenrooster er uit?
  • Hoe maak ik mijn boekentas?


Ook dit mag je verwachten:

  • 1ste les praktijk.
  • Kennismaking met klasgenoten en titularis.
  • Kennismaking met smartschool/office 365.

Andere jaren

De nieuwe leerlingen die vanaf het tweede jaar instromen, starten gewoon op 1 september. Eind augustus krijgen ze wel de gelegenheid om een rondleiding te volgen. Op die manier worden ze al wat wegwijs gemaakt in hun nieuwe school. 

De juiste datum en uur zal nog op deze plaats bekendgemaakt worden.

In de loop van het schooljaar

Leerlingen die tijdens het schooljaar bij ons instromen, worden op hun eerste schooldag ’s morgens opgevangen op het leerlingensecretariaat. Daar krijgen ze eerst een korte rondleiding en worden ze naar de klas gebracht.

Het is voor deze nieuwe leerlingen niet nodig om hun eerste schooldag in deze grote school de juiste klas, lokaal, leerlingen of leerkracht te zoeken.