SCHOOL VOOR WETENSCHAP EN TECHNIEK

Search

Eerste schooldag

Maandag 2 september 2024

Belangrijke info voor alle leerlingen, zowel onze huidige als de nieuwe leerlingen.

Op de eerste schooldag komen de leerlingen gespreid naar school volgens onderstaande regeling:

 • Eerste jaar: 8.20u – 15.25u
 • Tweede t.e.m. vierde jaren: 9.10u – 11.55u
 • Vijfde t.e.m. zevende jaren: 12.45u – 15.25u

Onthaalmoment nieuwe leerlingen VITO

Eerstejaarsleerlingen

Voor alle leerlingen van het eerste jaar voorzien wij een onthaalmoment op donderdag 29 augustus 2024.
We verwelkomen de leerlingen en hun ouders om 18u tot 19u30 op school. We hopen jullie allemaal te verwelkomen die avond, zo kunnen jullie kennismaken met je klastitularissen en ook al de nodige info voor de eerste schooldagen meekrijgen zodat deze vlot kunnen verlopen.

Voor de ouders voorzien we een informatief gedeelte vanuit de directie, het zorgteam en de ouderraad, daarna volgt een workshop over het gebruik van  Smartschool. Tijdens deze workshop ontvangt u de aanmeldgegevens, begeleiden we u bij de installatie van de Smartschool-app en overlopen we de mogelijkheden en werking van Smartschool in onze school.

U zal ook kort kennismaken met de titularissen van uw zoon of dochter. Voor een uitgebreide kennismaking en het delen van de eerste ervaringen nodigen we u uit op de infoavond eerste graad die doorgaat op donderdag 12 september. 

Leerlingen mogen die dag ook alvast hun schoolboeken meebrengen, voorzien van etiket met voor- en achternaam, deze kunnen die avond al in de klas gelegd worden.  

Andere jaren

We verwachten deze leerlingen op het onthaalmoment op donderdag 29 augustus 2024 van 18.30u – 19.30u in de school voor een korte rondleiding door de TA van de gekozen richting. Deze informatie kan ervoor zorgen dat de eerste schooldag gemakkelijker verloopt. De ouders kunnen tijdens deze rondleiding de workshop Smartschool meevolgen. 

Onthaalweek

Tijdens de eerste schoolweek zorgen we ervoor dat de eerstejaarsleerlingen een aangename en vlotte start kunnen maken. Voor hen is letterlijk alles nieuw: nieuwe gebouwen, nieuwe leerkrachten, nieuwe klasgenoten, grote speelplaats, nieuwe regels, … .
Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn de eerstejaarsleerlingen de eerste 3 dagen bijna uitsluitend bij de klastitularis. Tijdens de onthaalweek werken we met een aangepast programma.

Volgende zaken komen zeker aan bod:

 • Speelplaats: op welke speelplaats moeten we staan voor welk vak?
 • Waar neem ik de bus?
 • Waar plaats ik mijn fiets?
 • Hoe ziet mijn lessenrooster er uit?
 • Hoe maak ik mijn boekentas?

Ook dit mag je verwachten:

 • 1ste les praktijk.
 • Kennismaking met klasgenoten en titularis.
 • Kennismaking met Smartschool/Office 365.

 

In de loop van het schooljaar

Leerlingen die tijdens het schooljaar bij ons instromen, worden op hun eerste schooldag ’s morgens opgevangen op het leerlingensecretariaat. Daar krijgen ze eerst een korte rondleiding en worden ze naar de klas gebracht.