SCHOOL VOOR WETENSCHAP EN TECHNIEK

Search

3AHO – Hout (A)

Heb je belangstelling voor schrijn- en timmerwerk? Heb je voldoende technisch inzicht? Ben je goed in probleemoplossend denken? Heb je interesse in de verschillende soorten hout, plaatmateriaal, bestaande en nieuwe houtbewerkingstechnieken? Werk je graag met machines? Heb je aanleg voor nauwkeurig werk? Dan is de richting hout iets voor jou!

Wat ga je leren?

In de tweede graad werken we steeds projectmatig. Dit doen we door verschillende projecten te maken met voornamelijk massief hout (o.a. een gereedschapskoffer, steltman stoel, schragen, Kubb-spel). Per project bekijk je de nodige theorie en voorbereidingen (schetsen, CAD-tekening, houtlijsten…) zodat je daarna aan de slag kan gaan in het praktijklokaal.

Je leert:

  • de basis van de houtbewerking (manueel en machinaal);
  • nauwkeurig werken;
  • de beginselen van het CAD-tekenen;
  • de basis van het werken met een CNC-machine.

Lessentabel

WP Data Tables

ICT: computervaardigheden worden aangeleerd binnen verschillende vakken (geïntegreerd aanbod).

De doelstellingen van de vakken MAVO, Nederlands, wiskunde en natuurwetenschappen worden geïntegreerd aangeboden. Dit wil zeggen dat de inhouden en doelen worden gegroepeerd aan de hand van thema’s en projecten.

Mogelijke vervolgopleiding in de 3de graad

  • Binnen– en buitenschrijnwerk

Enkele mogelijke beroepen na deze studie

Ambachtelijke houtbewerker, arbeider in de houtzagerij, binnenschrijnwerker, daktimmerman, meubelontwerper en –maker, parketvloerlegger, schrijnwerker.