SCHOOL VOOR WETENSCHAP EN TECHNIEK

3APDM – Plant, dier en milieu (A)

Accenten

Je wil kennis maken met de verschillende onderdelen van landbouw en tuinbouw? Heb je interesse voor planten, dieren, voeding, natuur, de bodem, techniek en duurzame ontwikkelingen in de wereld? Dan is deze richting iets voor jou. 

De professionele wereld van plant, dier en milieu is in volle ontwikkeling en barst van de innovaties die de sector nieuw leven in blazen. Door deze kwaliteitsvolle en veelzijdige vakken draag je bij tot een dynamische en diverse ontwikkeling van de land- en tuinbouwsector. Je bent voorbereid om in een reeks van bestaande en nieuwe beroepen je weg te vinden.

Bedrijfsbezoeken, praktijkscholen, bedrijfsstages, proefveldwerking, substraatteelten, tuinaanleg, melkvee, akkerbouw, mechanisatie, machines, informatica, fytolicentie e.a. moeten bijdragen tot jouw uiteindelijke agrarische vorming.

Lessentabel

ICT: computervaardigheden worden aangeleerd binnen verschillende vakken (geïntegreerd aanbod).

De doelstellingen van de vakken MAVO, Nederlands, wiskunde en natuurwetenschappen worden geïntegreerd aangeboden. Dit wil zeggen dat de inhouden en doelen worden gegroepeerd aan de hand van thema’s en projecten.

Mogelijke vervolgopleiding in de 3de graad

  • plant en milieu
  • dier en milieu

In de derde graad kiest men een specialisatie (landbouw of tuinbouw) en is de leerstof zeer praktijk– en bedrijfsgericht.

Enkele mogelijke beroepen na deze studie

Tuinbouwer, landbouwer, vertegenwoordiger…