SCHOOL VOOR STEM EN LAND- & TUINBOUW

4TBI – Biotechnieken (D/A)

Accenten

Ben je geïnteresserd in onderzoek naar biologische processen, chemische proeven of proeven met fysica? Dan is de richting biotechnieken misschien wel iets voor jou.

Het is een theoretisch-praktische richting waar je zal worden opgeleid om na het zesde jaar de overstap te kunnen maken naar een werkomgeving als labotechnisch medewerker, laboratoriumassitent en als operator in de voedings-, chemische- en pharmaceutische industrie.

Daarnaast zal je ook in de mogelijkheid zijn om gericht verder te studeren op het niveau van bachelor in de richting chemie en biologie.

In deze lessen leer je vaardigheden die belangrijk zijn als procesoperator en leer je onderzoeken en problemen oplossen om te kunnen werken in een industriële omgeving. Daarom zal je ook begrippen uit de sturing-, meet– en regeltechniek meekrijgen in je opleiding.

Naast de vervolgopleidingen die hieronder vermeld staan, word je ook opgeleid om te gaan werken. Voor de arbeidsmarkt kan je terecht als labotechnisch medewerker, laboratoriumassistent en als operator in de voedings-, chemische- en pharmaceutische industrie.

Lessentabel

ICT: computervaardigheden worden aangeleerd binnen verschillende vakken (geïntegreerd aanbod).

Vervolgopleiding 3de graad

Biotechnologische en chemische technieken.

Vervolgopleiding

  • bacheloropleiding chemie
  • bacheloropleiding biologie