SCHOOL VOOR WETENSCHAP EN TECHNIEK

Search

4TBI – Biotechnieken (D/A)

Accenten

Ben je geïnteresseerd in onderzoek naar biologische processen, chemische proeven of fysische experimenten? Dan is de richting biotechnieken misschien iets voor jou.

Het is een theoretisch-praktische richting waarin je opgeleid wordt om na het zesde jaar de overstap te kunnen maken naar een werkomgeving als labotechnisch medewerker, laboratioriumassistent en als operator in de voedings-, chemische- en pharmaceutische industrie. 

Wat ga je leren?

In deze lessen leer je vaardigheden die belangrijk zijn als procesoperator en leer je onderzoeken en problemen oplossen om te kunnen werken in een industriële omgeving. Daarom zal je ook begrippen uit de sturing-, meet– en regeltechniek meekrijgen in je opleiding.

Naast de vervolgopleidingen die hieronder vermeld staan, word je ook opgeleid om te gaan werken. Voor de arbeidsmarkt kan je terecht als labotechnisch medewerker, laboratoriumassistent en als operator in de voedings-, chemische- en pharmaceutische industrie.

Lessentabel

WP Data Tables

ICT: computervaardigheden worden aangeleerd binnen verschillende vakken (geïntegreerd aanbod).

Vervolgopleiding 3de graad

Biotechnologische en chemische technieken.

Vervolgopleiding

  • bacheloropleiding chemie
  • bacheloropleiding biologie

Mogelijke beroepen na deze studie

Na deze studies kan je aan de slag als labotechnisch medewerker, laboratoriumassistent en operator in de voedings-, chemische- en pharmaceutische industrie.