SCHOOL VOOR WETENSCHAP EN TECHNIEK

Search

4AHO – Hout (A)

Heb je belangstelling voor schrijn- en timmerwerk? Heb je voldoende technisch inzicht? Ben je goed in probleemoplossend denken? Heb je interesse in de verschillende soorten hout, plaatmateriaal, bestaande en nieuwe houtbewerkingstechnieken? Werk je graag met machines? Heb je aanleg voor nauwkeurig werk? Dan is de richting hout iets voor jou!

Wat ga je leren?

In de tweede graad werken we steeds projectmatig. Dit doen we door verschillende projecten te maken met voornamelijk massief hout (o.a. een gereedschapskoffer, steltman stoel, schragen, Kubb-spel). Dit wil zeggen dat we per project de nodige theorie bekijken, voorbereidingen maken (schetsen, CAD-tekening, houtlijsten…) en daarna aan de slag gaan in het praktijklokaal. Je zal klein meubilair maken voor binnen en buiten in massief hout en plaatmateriaal (o.a. tuinbank, dartkabinet, nachtkastje). 

Je leert:

  • verschillende houtverbindingen en beslag;
  • met nog meer machines te werken;
  • CAD-tekenen;
  • programmeren en bedienen CNC-machine;
  • zelfstandiger te werken.

Lessentabel

WP Data Tables

ICT: computervaardigheden worden aangeleerd binnen verschillende vakken (geïntegreerd aanbod).

De doelstellingen van de vakken MAVO, Nederlands, wiskunde en natuurwetenschappen worden geïntegreerd aangeboden. Dit wil zeggen dat de inhouden en doelen worden gegroepeerd aan de hand van thema’s en projecten.

Mogelijke vervolgopleiding in de 3de graad

Binnen– en buitenschrijnwerk

Enkele mogelijke beroepen na deze studie

Ambachtelijke houtbewerker, arbeider in de houtzagerij, binnenschrijnwerker, daktimmerman, meubelontwerper en –maker, parketvloerlegger, schrijnwerker.